istiridye mantar miseli Ile ilgili detaylı notlar
istiridye mantar miseli Ile ilgili detaylı notlar
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanmaı ve faydaları, ziraat ve afiyet düzında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki araştırmaların artmasıyla beraberinde, potansiyeli daha da ortaya çıkacaktır.
Kaynatılan tahılları cam kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları darca rabıtalayın.
· Substratı Hazırlayın: Eğer amade bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak mütenasip bir karışım elde edin.
· İceberg marulları güzel drene edilmiş, humuslu ve besin açısından gani topraklarda yetişir. Toprağınıza organik öz koymak ve pH seviyesini muayene geçirmek faydalı mümkün.
İstiridye mantarı yapmak istiyorsanız sizler karınin detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL beyninde değişiklik göstermektedir.
İstiridye mantarı 2021 yılında devlet aracılığıyla bağış kapsamları yürekerisindeydi. Ancak şuan istiridye mantarına özel bir bağış teşvik izlenceı yoktur.
Merhaba ben Erkek Çtemizır. Toprakla bir get more info araya gelmeye karar verdim ve ustalıke ilk olarak tohumları tanılamamayla kafaladım. Turfa bulunan tohumları ve ata tohumlarını bulup çoğaltmak isterim. Bu sürecimi sizlerle benimsemek istiyorum. Web sitesi
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı sıkıntısızçe bastırarak düzeltin.
Diğer bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve kuvvetli profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir vadi ehliyetli gelmektedir. Madun dünya alanları da kurularak talaş ve misel yoluyla üretime mebdelanılabilir.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı yetiştirmek dâhilin kullanacağınız bir konteyner yahut torba.
Ekolojik Ekincilik: İstiridye mantarları, organik atıkları kullanmak ve toprağın standardını bırakmak bâtınin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu genellikle dargın sonuçsuz koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoklukla ilkbaharın er yahut güzın adım atarında ekebilirsiniz. Tarla sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
İster evde hobi ammaçlı icap ticari fakatçla olsun mantar yetiştiriciliği yürekin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize de mevrut sorular ortada istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden cebinır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından aşağıya sahih kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Umumiyetle ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.